Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Zeshoevenstraat (Udenhout)

Zeshoevenstraat
VlagSchoor.JPG
afbeelding gewenst

Stadsdeel: Udenhout
Wijknaam: Zeshoeven
Datum besluit:
Jaar:


Traject

De Zeshoevenstraat loopt vanaf de hoek Udenhoutseweg en Berkelseweg in oostelijke richting tot aan de Kreitenmolenstraat.

Herkomst naam

Het toponiem Zeshoeven een heel oud toponiem. Het komt vanaf 1420 in de bronnen voor. De Zeshoeven wordt begrensd door de Berkhoek, de Kreitenmolenstraat, de Slimstraat en het deel van de Zeshoeven dat in de voormalige gemeente Berkel-Enschot ligt.

Bijzonderheden

Het deel van de oude Van Heeswijkstraat vanaf de Kreitenmolenstraat tot aan de huidige brandweerkazerne is na de oorlog doorgetrokken tot aan de Berkelseweg. En de weg kreeg een nieuwe naam: de Zeshoevenstraat. In de buurt ligt een oud toponiem met de naam Zeshoeven. Ook vanaf Berkel is er een Zeshoevenstraat, vanaf de Udenhoutseweg aan de Udenhoutse kant van de spoorlijn tot aan de Berkhoek.

Rondom 1960 kwam er een nieuwbouwwijk tussen in het gebied, begrensd door de Slimstraat, de van Heeswijkstraat, de nieuwe Zeshoevenstraat en de Berkelseweg. De nieuwbouwwijk kreeg de naam Zeshoeven I. Tien jaar later begon men te bouwen aan de andere kant van de Zeshoevenstraat tot aan de spoorlijn. Deze nieuwbouwwijk had de naam Zeshoeven II.