Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Wouw, Franciscus van de

Franciscus van de Wouw
b556fc15-0685-6970-b00d-4c9249f974d0.jpg
Volledige namen Franciscus van de Wouw
Geboortedatum 26-12-1924
Geboorteplaats Tilburg
Adres Merelstraat 17
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat ongehuwd
Beroep draadmaker
Overlijdensdatum 03-05-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Hij was in verband met de Arbeitseinsatz ondergedoken. Op 3 maart 1944 werd hij in Tilburg gearresteerd bij een persoonsbewijscontrole. Op 7 maart 1944 werd hij overgebracht naar Amersfoort, maar ontsnapte tien dagen later uit het kamp. Op 25 april 1944 werd hij opnieuw in Tilburg gearresteerd door de Ommense politie, nadat hij bij een poging om te ontvluchten in de linkerarm was geschoten. Hij werd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis en overleed daar op 3 mei 1944.


Gebeurtenis