Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Winkelsestraat 7

De hoeve van Wolphaert van Ghiessen
OdenhoutWinkelsestraat7-1.jpeg
Winkelsestraat 7

Winkelsestraat 7 is bij het begin van het kadaster in 1832 eigendom van Heijliger van Iersel, grondeigenaar te Udenhout. Door erfenis komt de boerderij in handen van een kleinkind van Heijliger, te weten Henriette Margaretha Johanna Maria van Oorschot, huisvrouw van Reinier Aloysius Arnoldus van Claarenbeek, burgemeester van Ravenstein. Zijn portret heeft jarenlang op Huize St.-Felix in Udenhout gehangen in de ontvangstkamer. Ook het portret van Arnolda van Iersel (1789-1864), de tante van zijn vrouw, hing daar. Zij waren weldoeners voor Huize St.-Felix. Bij het opheffen van het klooster zijn beide schilderijen in bruikleen gegeven aan ’t Schoor, Heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel. In 1935 volgt namens de familie Van Claarenbeek een veiling van de boerderij Winkelsestraat 7, samen met de naastgelegen boerderij op 9.

De boerderij Winkelsestraat 7 was 11 hectare groot en tot 1941 voor 600 gulden per jaar verhuurd aan de familie Pijnenburg. De nieuwe eigenaar wordt Cornelis Brekelmans, toen wonende aan de Biezenmortelsestraat, tegenwoordig nummer 47. In 1957 wordt de boerderij geërfd door zijn zoon Kees Brekelmans. Tegenwoordig woont er zijn zoon Frans.


Zie ook 32 De hoeve van Wolphaert van Ghiessen