Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Wilde, Jakob de

Jakob de Wilde
Afbeelding gewenst
Volledige namen Jakob de Wilde
Geboortedatum 02-04-1874
Geboorteplaats Sneek
Adres Willem II-straat 18
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Hanna Smeer
Beroep Gazzan (godsdienstleraar)
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)
Bijzonderheden Omgekomen in concentratiekamp Sobibor.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Jakob de Wilde woonde sedert 1929 in Tilburg. Hij was voorganger van de Nederlandse Israëlitische Gemeente Tilburg, voorzien van een ‘Sperr’ (voorlopige vrijstelling van deportatie). Gedeporteerd naar kamp Westerbork. Op 8 juni 1943 op transport naar Sobibor. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Jakob was een zoon van Jakob de Wilde en Rachel Mentz. Hij trouwde op 07-10-1896 te Schoterland met Hanna Smeer.

Woonadres

Willem II Straat 18 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument