Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Wethouder Erik de Ridder

Erik de Ridder
Erik-de-ridder.jpg
Geboren 20 juni 1978
Functie Wethouder gemeente Tilburg
Partij CDA
Website

Wethouder van Tilburg, onder andere wijkwethouder voor Udenhout en in die rol betrokken bij Heemcentrum 't Schoor Udenhout - Biezenmortel.

Informatie over Erik op de site van het CDA Tilburg:

Mijn missie voor Tilburg

Goed wonen, fijn leven. Dat is wat mensen doorgaans nastreven, en dat is waar ieder mens in mijn ogen ook “recht” op heeft. Maar je hebt niet alleen het recht om goed te wonen en fijn te leven; er komen ook wat plichten bij om de hoek kijken. Denk aan het tegengaan van zwerfvuil op straat: dat begint bij het zelf opruimen van je eigen rommel. Zo ook voor het voorkomen van burenoverlast: dat begint bij het zelf zijn van een goede buur.

Ik zal vanuit een redelijke en nuchtere invalshoek een bijdrage leveren aan onze gemeente. Veiligheid, onderwijs en sport zijn portefeuilles waarop ik me zal richten. Portefeuilles waarmee ik de kern raak van hoe we in Tilburg met elkaar omgaan, en hoe we in Tilburg prettig met elkaar kunnen samenleven. Veiligheid leidt tot leefbaarheid, tot een aangename woonomgeving en vertrouwen in elkaar. Goed onderwijs helpt om mensen kansen te geven om zich te ontwikkelen en te voorzien in de eigen levensbehoefte, maar ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. En sport is een heel belangrijk middel om mensen bij elkaar te brengen. Het helpt in het bijbrengen van onderling respect, de beweging is goed voor iedereen, en Tilburg komt als stad op de kaart door de goede prestaties van onder meer de Trappers, Willem II en de hockeyteams. Sport symboliseert hiermee het Tilburg dat ik voor ogen heb: ambitieus, ingespeeld en vol energie.

Iets over mijzelf

Eerst en vooral ben ik een familieman. Ik ben getrouwd met Marleen, en de trotse vader van Emma (2007) en Nienke (2009). Ik ben in 1999 in Tilburg komen wonen in verband met mijn studie bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg, die ik in 2003 heb afgerond. In mijn studententijd, en zeker toen ik ben gaan samenwonen met Marleen, heb ik Tilburg echt goed leren kennen. De vele uitgaansmogelijkheden, de mooie parken en natuur, de culturele voorzieningen zijn redenen dat we goede aard hebben gevonden in Tilburg. En dat ik ondanks mijn werk bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag (2003-2007) en later Ordina (2007-heden) geen moment aan verhuizen heb gedacht.Het raadswerk is voor mij een kans om een bijdrage te leveren aan Tilburg, aan mijn woonomgeving en de mogelijkheden voor de Tilburgers. Ik ga met veel energie en enthousiasme deze tijd tegemoet.