Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vugt, Andreas Wilhelmus Cornelis Anna van

André van Vugt
Van vugt.PNG
NvhZ 2 juli 1945
Volledige namen Andreas Wilhelmus Cornelis Anna van Vugt
Geboortedatum 22-11-1922
Geboorteplaats Tilburg
Adres Akkerstraat 14
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat ongehuwd
Beroep wever
Overlijdensdatum 06-01-1945
Plaats van overlijden Dortmund (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een geallieerd bombardement tijdens de arbeidsinzet in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Andreas Wilhelmus Cornelis Anna van Vugt (Geb. Tilburg 22-11-1922 gest. Dortmund 6-1-1945), wever. Zoon van Cornelis van Vugt (1895- ) en Adriana Maria van Vegchel (1898- ).

Achtergrond en jeugd

Andre wordt op 22 november 1922 te Tilburg geboren als zoon van Cornelis van Vugt , schoensnijder en Adriana Maria van Vegchel. Andre is de jongste in het gezin, hij heeft één broer die 4 jaar ouder is.

Arbeidsinzet in Duitsland

In de zomer van 1942 wordt André verplicht te werk gesteld in de Zeiss fabrieken in Jena. De Zeiss fabriek waren een belangrijke producent van fijnmechanica en lenzen, onmisbare onderdelen in veel wapens van het Duitse leger. Toch waren er tot februari 1945 geen grote geallieerde bombardementen op deze fabriek. In november 1944 wordt Andre te werk gesteld in Dortmund. Op 3 januari wordt Dortmund aangevallen door de Britse Luchtmacht. Bij het bombardement, wat overdag plaatsvindt, is het doel is de Benzol fabriek. André heeft tijdens dit bombardement de veiligheid van een schuilkelder opgezocht aan de Parseval Strasse. Helaas is dit juist het gebied wat zwaar gebombardeerd wordt op deze dag. Op 6 januari wordt het overlijden geregistreerd van André.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)


Gebeurtenis

Externe link