Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Voetbalvereniging S.v.S.S.S.

Voetbalvereniging S.v.S.S.S.
RKSSS1928.jpg
1928 Staande 3e van links Jo van de Plas, helemaal rechts Aloys Probst.

Op 17 juni 1928 is de voetbalvereniging R.K.S.S.S. opgericht, verbonden aan het patronaat van pastoor van Eijl. De club begon in competitieverband te spelen in de R.K. Voetbal Bond, Bisdom ‘s-Hertogenbosch, kring Tilburg. De eerste competitiewedstrijd vond plaats op 23 september 1928. Het was een thuiswedstrijd tegen Riel. Het werd gelijkspel, 2-2. De samenstelling van het eerste elftal laat zich uit meerdere bronnen vrij zeker vaststellen. In het doel stond Theo aan Roermund,. Wim Haen en Frans de Beer waren samen de twee verdedigers, de linksback en de rechtsback. Op het middenveld speelden Bart Kemps, Jo van de Plas en Hub Boom. De voorhoede werd gevormd door Kees Boom, Frans Boom, Seraar Danklof, Piet Boom en Aloys Probst. Met vijf spitsen was er sprake van een aanvallend team, zoals gebruikelijk was in die tijd. Tot de reserves behoorden de gebroeders Brord en Math Vilé en Noud van Roermund. Vrij kort daarna werd ook Harrie Boers lid van het team.

S.S.S. was in 1974 kampioen geworden van de hoogste klasse van de afdeling Noord Brabant van de K.N.V.B. Jaarlijks organiseert de K.N.V.B. een bekertoernooi tussen alle afdelingskampioenen. En dus mocht S.S.S. in 1974 ook mee doen. Het toernooi kende drie rondes. De eerste ronde vond plaats in Oisterwijk met als tegenstanders de Dijkse Boys uit Helmond en Halsteren. Vervolgens een ronde in Didam met als tegenstanders Cupa uit Busloo bij Deventer, Westervoort, Bemmel bij Nijmegen en het Limburgse Meldersloo. Vervolgens de finale naar Zeist. De tegenstanders waren Bernardus uit Hazerswoude, S.B.V.C. uit Borger-Compascuum en S.V.D.P.W. uit Schiedam. S.S.S. won. Arthur de Milliano en Theo van Kempen waren de topschutters. Het team stond onder leiding van Piet van Lier en Jan Elands. De trainer was Stef Hesselberth. Zes dagen na de finale zaten ze met z’n allen op de tribune van Frankfurt bij de wedstrijd tussen Joegoslavië en Schotland tijdens het W.K. Voetbal. S.S.S. promoveerde naar de Vierde Klasse K.N.V.B. Het jaar daarop volgde opnieuw promotie, naar de Derde Klasse K.N.V.B.

In 1993 promoveerde S.S.S. naar de Tweede Klasse K.N.V.B. Erik Dielen en Stephan van Asten waren de doelpuntenmakers van het seizoen. Het elftal stond onder leiding van Jan Elands, Peter van Liempde, Leo Beerendonk, Piet van Lier en verzorger Johan de Bont. S.S.S. zou vijf jaar lang in de Tweede Klasse blijven spelen.

Clublied (kampioenschap 1961)

Ga je mee naar S.S.S. Naar de club van blauw en wit Je zoekt een plaatsje in het gras Waar je zo gezellig zit Kijk ze komen op het veld Een gejuich uit honderd kelen Want het is toch iets aparts Als ons S.S.S. gaat spelen Komt op het veld de middenvoor Dan zingt heel S.S.S. in koor:

Wat ‘n spanning, wat ‘n sfeer Wim van Asten neemt een ren Heel het veld gaat wild te keer Bij ‘n sprint van Sjefke Ven Chrisje Derks heel was mans Geeft ‘n kans om niet te missen Bartje Janssen daar is je kans Laat de keeper nou ‘ns vissen Als ‘n doelpunt wordt gescoord Dan is ‘t altijd wat je hoort:

Zie ook

Video