Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vliegtuigcrash Tilburg, Oude Kievitsche Baan

17 januari 1942, het is nog vrij rustig in Tilburg. De uitkijkposten van de Luchtbeschermingsdienst hebben tussen 07.00 - 15.00 uur geen bijzonderheden te melden. De gebruikelijke dienstcontrole vindt plaats, waarna de dienst wordt overgedragen aan collega's-vrijwilligers. Tussen 19.30 -20.30 uur worden echter meerdere vliegtuigen op zeer grote hoogte waargenomen. Het zijn geallieerde vliegtuigen op weg naar hun doel - de stad Embden - in Duitsland. Eén van deze vliegtuigen is bemand met Tsjechen, die behoren tot het 311. Tsjechische Squadron dat nu Wretham-Hall in Engeland als thuishaven heeft.

Zij komen veilig over Tilburg. Om 22.30 uur maakt het journaal van de Luchtbeschermingsdienst melding van motorgeronk van 2 vliegtuigen op geringe hoogte, terwijl 6 minuten later een vuurgloed met lichte explosie wordt waargenomen: "volgens peiling tusschen Zandstraat en Dongenscheweg, vermoedelijk neerstortend vliegtuig. Hoofd LBD niet te bereiken, politie gewaarschuwd". De melding van de LBD wordt door de politie om 22.40 uur geregistreerd. Waarschijnlijk zijn de Duitsers al ingelicht want Unteroffizier Wellniz van de Feldgendarmerie van de Ortskommandantur begeeft zich met het politiepersoneel naar de plek des onheils: ongeveer 200 meter ten zuiden van de Oude Kievitschebaan aan het noordeinde van de Zandstraat. Als het gezelschap aldaar om 23.20 uur arriveert, treft men de brandende resten aan van een engelsch bombardementsvliegtuig.

In de nabijheid van het wrak vindt men 2 leden van de bemanning, waarvan er één zwaar gewond is - beide benen gebroken- en de andere licht gewond aan het hoofd. Enige minuten later verschijnt een derde bemanningslid, eveneens licht gewond aan het hoofd. Om 23.30 uur verschijnt de brandweer. Op verzoek van de politie wordt verzocht het vuur niet helemaal te blussen om de GG en GD de weg naar het ongeval te vergemakkelijken om zodoende de hulp voor de gewonden te bespoedigen. Vijf minuten later verschijnt de Duitse Wehrmacht (FLAK) onder bevel van de Hauptwachtmeister Hell, die meteen het terrein afzet en de bewaking overneemt. De licht-gewonde bemanningsleden worden door de Duitsers naar het Kriegslazaret vervoerd. De zwaargewonde kan om 24.00 uur geholpen worden door de ter plaatse gearriveerde GG en GD. Eerst na een uitgebreid onderzoek vindt men de lichamen van de overige bemanningsleden. Broeder den Teuling van de GG en GD stelt bij 2 lichamen de dood vast. Door een Unterartz worden de lijken met een Duitse Rode Kruisauto naar Tilburg gebracht. Het derde lichaam, geheel verkoold, ligt onder het wrak en kan (nog) niet vervoerd worden. Om 01.10 uur verlaten de politiemanschappen en Wellniz de plaats van het ongeval, een bosperceel, dat over de lengte van ongeveer 90 meter en een breedte van 25 meter geheel vernield is.

De gewonden Karel Batelka, Karel Snajdr en Zdenek Sychrovski zijn ongetwijfeld na herstel als krijgsgevangene naar een Duits kamp overgebracht. Hun drie overleden makkers zijn in Tilburg op de begraafplaats "Vredehof" ter aarde besteld, vak A, rij 1, grafnummers 21/23:. Jindrich Svoboda, 25 jaar,Tsjechoslowakije A/1/22 Rudolf Masek, 24 jaar,Tsjechoslowakije A/1/23 Jaromir Broz, 26 jaar,Tsjechoslowakije A/1/22


(G.Kobes/artikel Tilburgse Koerier 21.09.1989)