Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vliegtuigcrash Alphen.

Betrokken personen


Op 8 augustus 1942 is het helder weer en zeer warm. De wind is oostelijk. Het journaal van de Luchtbeschermingsdienst meldt: 9.40 - 10.40 Meerdere Do.17 (Dornier.17) en 'n onbekend vliegtuig in diverse richtingen en op div. hoogtes. 10.40 - 11.40 Als voor. 13.40 Meerdere Do.17 en 'n Me.109 (Messerschmitt) als voor 13.50 Boschbrand noord-oost.

Deze bosbrand werd veroorzaakt door het neerstorten van een vliegtuig in een bos ten noordwesten van Alphen. Het vliegtuig brandde bijna geheel uit. De bosbrandweer van Alphen was zeer snel ter plaatse zodat een grote bosbrand kon worden voorkomen. Het toestel, een Vickers Supermarine Spitfire MK.1, was ingedeeld bij het 1.Photograph Reconnaissance Unit, zodat verondersteld kan worden dat de piloot opdracht had om foto's te maken van het vliegveld Gilze-Rijen. Het ging om de 25-jarige Frederick Charles Evans uit het Engelse Gloucestershire. Hij ligt begraven op "Vredehof", vak A, rij 1, grafnummer 26.

(Gegevens ontleend aan een artikel van G.Kobes in De Tilburgse Koerier, sept. 1989)