Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vester, Abraham Gerhard

Abraham Gerhard Vester
Vester Abraham.jpg
Volledige namen Abraham Gerhard Vester
Geboortedatum 12-09-1911
Geboorteplaats Den Haag
Woonplaats Eindhoven
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Josephina Wilhelmina Wildenberg
Beroep technisch tekenaar bij Philips
Overlijdensdatum 11-05-1940
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Internet

Abraham Gerhard Verster op Oorlogsbronnen.nl


Gebeurtenis

Tilburg werd in de meidagen van 1940 een etappeplaats voor de terugtrekkende Nederlandse militairen. Deze colonne werd regelmatig door Duitse vliegtuigen onder vuur genomen, waarbij Vester sneuvelde.