Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vermeer, Johannes Norbertus Antonius

Johannes Norbertus Antonius Vermeer
Volledige namen Johannes Norbertus Antonius Vermeer
Geboortedatum 15-01-1922
Geboorteplaats Tilburg
Adres Capucijnenstraat 191
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Garenwever
Overlijdensdatum 16-06-1944
Plaats van overlijden Kassel (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een ziekte tijdens de arbeidsinzet in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Johannes Norbertus Antonius Vermeer (Geb. Tilburg 15-1-1922– gest.Kassel 16-6-1944), wever. Zoon van Petrus Josephus Vermeer (1887- 1953) en Joanna Francisca Maria Beekmans (1887-1957). Hij overlijdt op 6-06-1944 aan de gevolgen van een ziekte in het ziekenhuis te Kassel.

Achtergrond en jeugd

Johannes Norbertus Antonius Vermeer wordt op 15 januari 1922 te Tilburg geboren als zoon van Petrus Josephus Vermeer, wollenstoffenwever en Joanna Francisca Maria Beekmans. Johannes wordt als derde geboren in het gezin, hij heeft twee oudere broers en een jonger zusje. Hij groeit op in de Capucijnenstraat in Tilburg.

Arbeidsinzet in Duitsland

Op 21 oktober 1942 vertrekt Johannes vanuit Tilburg om verplicht te gaan werken in Duitsland. Hij komt terecht bij de Explosievenfabriek Hessisch Lichtenau in Kassel. Naarmate de oorlog verder verstrijkt worden de arbeidsomstandigheden beroerder. Er is constant de dreiging van geallieerde bombardementen, slechte huisvesting en een voedselvoorziening die steeds nijpender wordt.

Op 2 april 1944 wordt Johannes overgeplaatst naar een andere locatie in Lohfelden. Enkele maanden later wordt hij ziek en wordt op 14 juni 1944 opgenomen in het ziekenhuis waar hij twee dagen later overlijdt. Johannes wordt begraven op het kerkhof in Kassel-Bettenhausen. Later wordt hij bijgezet op het Nederlands ereveld te Frankfurt am Main, Frankfurt-Oberrad.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe link