Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Verbeek, Franciscus Antonius

Franciscus Antonius Verbeek
Afbeelding gewenst
Geboortedatum 17-05-1919
Geboorteplaats Goirle
Adres Tilburgseweg 325
Woonplaats Goirle
Beroep Zit op de vaart (koopvaardij)
Overlijdensdatum Onbekend, na 1946

BEVRIJD VAN DE VERGETELHEID ------------------------ OPDAT WE ZE NIET VERGETEN. Hoewel het inmiddels meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en de oorlog(en) daarna tot ca. 1950, blijft het belangrijk alle Goirlese en Rielse slachtoffers van die tijd te herdenken.

Alle burger- en militaire slachtoffers van Goirle en Riel zijn personen die hier geboren zijn of ten tijde van de oorlog(en) woonachtig waren en/of door oorlogshandelingen hier of elders om het leven kwamen. Hiermee worden bedoeld: slachtoffers van beschietingen, zij die in concentratiekampen terecht kwamen, gedwongen tewerkgestelden, militairen en andere voorkomende oorlogssituaties.

G. Kobes schreef in 2016:

“Ik wil U herinneren aan de slachtoffers in Goirle en Riel gevallen onder de burgerbewoners. De prijs is onvoorstelbaar hoog, in vele gezinnen is een lege plaats gekomen."

We willen door hier hun verhaal te vertellen, hun afbeelding te plaatsen, deze slachtoffers eren en de herinnering aan hen levend houden.

  • Franciscus Antonius Verbeek was mogelijk op 37-jarige leeftijd een van hen.

Achtergrond

Franciscus Antonius Verbeek is in Goirle geboren op 17 mei 1919. Hij is het 5e kind van de 9 kinderen van Johannes Martinus Verbeek (*1884 Hoedekenskerke - †1928 Utrecht) en Johanna Maria Bastiaanse (*1884 Bergen op Zoom - †). Zijn ouders traden op 11 november 1912 in het huwelijk te Bergen op Zoom. Dit gezin bestond uit 8 zonen en 1 dochter. Zijn vader was werkzaam als boekhouder en zijn moeder, zoals dat in die tijd normaal was, zorgde voor het huishouden en de kinderen in het gezin. In 1919 bij de geboorte van hun 1e kind waren zij woonachtig te Goirle. Hier zijn alle 9 kinderen geboren en hebben er gewoond. Franciscus Antonius Verbeek zou op 12 augustus 1929 (10 jaar oud?) naar Schiedam vertrokken zijn.

Gebeurtenis

Franciscus Antonius Verbeek wordt vermeld op koopvaardijkaarten, maar verder is er tot op heden niets van hem te vinden. Ook niet waar en wanneer hij is overleden. Mocht u informatie kunnen verschaffen, dan vernemen we dat graag van u.

Bronnen

Verbeek, Franciscus Antonius.jpg

Oorlogsbronnen

Literatuur

  • P. de Bont, J. van Gils, G. Kobes, P. Wiercx. “Goirle 1940-1945 Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd…..” Uitgave 1994