Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Uden, Petronella van

Petronella van Uden
Afbeelding gewenst
Volledige namen Petronella van Uden
Geboortedatum 31-10-1927
Geboorteplaats Tiel
Adres Hooge Steenweg 77
Woonplaats Loon op Zand
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 25-09-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Petronella speelde op 22 september met een aantal kinderen op de Hoge Steenweg. De aldaar aanwezige Duitse militaire autos werden door geallieerde vliegtuigen beschoten, waarbij Petronella zwaar gewond raakte. Zij overleed later aan deze verwondingen.