Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Twan de Vos

Twan de Vos
TwandeVos.jpg


Twan de Vos
6.17 paul de leeuw-1-.jpg

Atelier in een steenfabriek

Twan de Vos is in Tilburg geboren in 1961, maar woonde tot 1981 in Udenhout. Hij was leerling van de Petrusschool en het Cobbenhagecollege. Even studeerde hij aan de Technische Universiteit Eindhoven bouwkunde en aan de Landbouwhogeschool in Wageningen, maar zijn uiteindelijke opleiding werd de kunstacademie. In 1993 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien is hij professioneel beeldend kunstenaar en maakt schilderijen, sculpturen, linosneden en zeefdrukken. Hij werkt regelmatig in opdracht, geeft workshops en doet mee aan kunstprojecten. Zo is hij mede-uitgever van een kunstagenda. Twan heeft zijn atelier in de steenfabriek De Bovenste Polder in de uiterwaarden van Wageningen.

Gevoelens zijn tijdloos

“Mijn werk moet ontroeren, blij maken, aversie oproepen, het moet een gevoel oproepen. Ik probeer mensen blij te maken met hun eigen ontroeringen, tekortkomingen en andere persoonlijke belevenissen, door mijn persoonlijke belevenissen te verbeelden in prachtige kleurrijke taferelen. Mijn werk gaat altijd over mensen, hun gevoelens, maar vooral hun onderlinge relaties”. De onderwerpen zijn alledaags en worden op een directe humoristische wijze verbeeld. Elk schilderij is een verzameling dagboekpagina’s uit verschillende periodes. Op de jaren zeventig geïnspireerde motieven duiken op bij de hedendaagse belevenissen. Twan zegt daarover: “Gevoelens zijn tijdloos” .

Exposities

Zijn werk wordt bij de diverse galeries in Nederland tentoongesteld, maar ook in België en Duitsland zijn regelmatig exposities te zien. In 1990 exposeerde Twan zijn schilderijen en zeefdrukken in het Udenhoutse Raadhuis op initiatief van de Stichting PET.

In de zomer van 2008 heeft Twan meegedaan aan het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Hierin heeft hij een portret in linosnede gemaakt van Paul de Leeuw. Paul heeft het door Twan gemaakte prachtige portret gekozen. Het hangt op zijn kantoor. (Zie ook Unentse Sprokkels 10, blz. 16 t/m 19.)