Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Trommelen, Antonius Wilhelmus Hendrikus

Antonius Wilhelmus Hendrikus Trommelen
Volledige namen Antonius Wilhelmus Hendrikus Trommelen
Geboortedatum 11-10-1890
Geboorteplaats Zevenbergen
Adres Pelgrimsweg 26
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Euphemia Berendina Verheij
Beroep Opzichter PTT
Overlijdensdatum 1945
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Antonius Trommelen werd op 21 juni 1944 door de SD gearresteerd. Hij verrichtte met de hoofdopzichter van de PTT, de heer Seegers, verzetswerk. Een voornaam deel van het werk bestond uit het fotograferen van telefoonleidingen bij vliegvelden, het maken van situatietekeningen en dergelijke. Hij was aangesloten bij de verzetsgroep Roels in Breda. Na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar Sachsenhausen en vandaaruit tewerkgesteld in de Heinkelfabriek in Oraniënburg. Hij overleed in Bergen-Belsen.