Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Traverse

Traverse
Corona maatregelen bij Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse Tilburg in mei 2020. Een vergadering op gepaste afstand. Fotograaf Maria van der Heyden, collectie Regionaal Archief Tilburg.

Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Traverse ontstond in 1996 uit een fusie van De Klinkert en Huize Poels. Onder Traverse vallen diverse voorzieningen, die erop zijn gericht dak- en thuislozen op te vangen of te voorkomen dat iemand in zo’n situatie terechtkomt.

Dit laatste gebeurt onder meer in het Jongerenpension, waar 16- tot 23-jarigen een werk-leertraject krijgen aangeboden en hulp krijgen bij het vinden van structuur. Aan de Reitse Hoevenstraat staan woonpaviljoens als voortzetting van De Klinkert. Op hetzelfde terrein bevinden zich appartementen voor volwassenen die na een jaar weer op eigen benen moeten kunnen staan. Ook is er de Maatzorg, waar dak- en thuislozen met lichamelijke klachten worden verzorgd. In het Sociaal Pension in de Fabriekstraat wonen dak- en thuisloze verslaafden met psychiatrische problemen onder begeleiding. Bij de Crisisopvang, gevestigd in de Gasthuisring, kunnen mensen die in een crisissituatie verkeren terecht om tot rust te komen en orde op zaken te stellen. Hier bevindt zich ook het Dienstencentrum, waar praktische hulp wordt geboden en een gebruiksruimte is ingericht. Ook zijn er aanleunwoningen waar voormalige interne cliënten wonen en gebruik kunnen maken van de voorzieningen van Traverse. Traverse beschikt tevens over een ambulant woonteam dat verslaafden begeleidt bij het zelfstandig wonen. Een team Interventie werkt samen met de woningcorporaties om te voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet. De afdeling Direkshon helpt Antilliaanse jongeren bij het vinden van hun plek in de samenleving.