Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Torenhaan periodiek

De torenhaan, jaargang 1 nummer 1, oktober 1997. Een krantje van de parochie H.Lambertus met wetenswaardigheden over medewerkers, de kerk, activiteiten in bisdom, dekenaat en parochie etc. In het eerste nummer was een versje opgenomen, dat de schooljeugd van 1943 leerde van frater Constantinus (bijgenaamd Jan Dop), die elk schooljaar afsloot met een toneelstuk in de toenmalige Pauluszaal. Ties Elands kende het versje nog uit z’n hoofd:

Moet je horen, van de toren, op de toren stond een haan, stond een haan met gouden veren dag aan dag te koketteren. En het dorpse kippenschaar, ik denk wel duizend bij elkaar, keek eerbiedig naar de top van die hanentoren op. Kieleka, zei een patrijsje, een lieftallig parelgrijsje, ik respecteer toch de moed van die meneer. En een barnevelder zei: Van een stoer geslacht zijn wij, maar die haan staat bovenaan, zo heel hoog en zo heel vrij, aan hem behoort de heerschappij. Jan-de-Wind die hoorde dit, Jan die vol met grappen zit, en hij zei tot Stormen-Hein: Hoor eens, het zou zo aardig zijn, haal jij die gouden haan tegen het kerkpleintje aan. Goed, zei Hein, je krijgt je zin en hij vloog de wereld in. Moet je horen, van de toren, van de toren woei de haan. En het dorpse kippenschaar had schik, want die haan die was van blik.