Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Timmermans, Johannes Adrianus Christianus

Johannes Adrianus Christianus Timmermans
Afbeelding gewenst
Volledige namen Johannes Adrianus Christianus Timmermans
Geboortedatum 30-06-1904
Geboorteplaats Besoijen (Waalwijk)
Adres Lange Nieuwstraat 242
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Joahnna Catharina Schoofs
Beroep Leerlooier
Overlijdensdatum 01-12-1942
Plaats van overlijden Zeemansgraf in de Atlantische Oceaan

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

gebeurtenis

Timmermans was in mei 1940 uitgeweken naar Engeland en als kanonnier geplaatst aan boord van het s.s. Tjileboet, een schip van de Java-China-Japan lijn. De Tjileboet, genoemd naar een rivier op Oost-Java, werd op 28 november 1942 getorpedeerd door de U 161 onder luitenant-ter-zee 1e klasse Achilles, explodeerde en verging met de gehele bemanning.