Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

TilburgZ

In 2004 was Tom Pijnenburg (Gilaworks) bezig met de voorbereidingen van een te realiseren columnisten site, TilburgZ. Door de moord op Theo van Gogh op 2 november gingen we op die datum versneld van start. Jan Doms (debuterend als columnist) trapte af met de eerste column in een serie, geïllustreerd door Paul Bogaert.

Andere columnisten van het eerste uur waren A.H.J. Dautzenberg (ill. BandiraH), en Ko de Laat (ill. Linda van Erve). In de hoogtijdagen blogden fraktievoorzitters van alle politieke partijen op TilburgZ (m.u.v. de ouderenpartij).

Met het binnenhalen van politici als bloggers werd ook het einde van TilburgZ ingeluid. Bij de 2e verkiezingen ten tijde van TilburgZ was het klimaat inmiddels dermate guur dat het een dagtaak zou kosten de reacties te modereren …

Na 8 jaar stopte TilburgZ maar ging nog 2 seizoenen door met Schuimt! avonden in ParadoX. Voor TilburgZ en ook in de periode daarna maakte Tom Pijnenburg - Gilaworks veel "dicht-filmpjes" met onder meer de Tilburgse stadsdichters. Deze zijn op Youtubete zien.

Meer informatie: TilburgZ