Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Tegelaars, Peter Hubertus

Pierre Tegelaars
Tegelaars.png
Bron: Maas- en Roerbode 30 mei 1945
Volledige namen Peter Hubertus Tegelaars
Geboortedatum 20-02-1906
Geboorteplaats Weert
Adres Locomotiefstraat 15
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 30-12-1944
Plaats van overlijden Fichtenberg (DE)
Bijzonderheden Overleden tijdens de arbeidsinzet.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Peter Hubertus Tegelaars (Geb. 20-02-1906– gest. Fichtenberg 30-12-1944), kolenbezorger. Zoon van Wilhelmus Tegelaers (1862-1937) en Martha Koles (1869-1954).

Achtergrond en jeugd

Pierre wordt op 20 februari 1906 te Weert geboren als zoon van Wilhelmus Tegelaers , houtzager en Mathea Koles

Arbeidsinzet in Duitsland

De Duitse Wehrmacht heeft in de periode van mei tot augustus 1943 via de pers de Nederlandse gedemobiliseerde militairen, per regiment of ander onderdeel, opgeroepen zich te melden in het Wehrmachtslager in Amersfoort. Zo ook Pierre die tijdens de meidagen van 1940 gemobiliseerd is geweest. Hij overlijdt in krijgsgevangenschap in het kamp Stalag IV-b Mühlberg


Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe links