Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

SvSSS

SvSSS
Logo svsss.png
Naam Sport Vereniging Sport Staalt Spieren
Opgericht 1928
Plaats Tilburg
Complex Sportpark Zeshoeven
Bijzonderheden RK
Website SvSSS

In Tilburg zijn er altijd veel voetbalverenigingen geweest. Regionaal Archief Tilburg neemt ze op in de Wiki Midden-Brabant. Samen met onderzoeker Thijs Kemmeren vullen we deze voetbal-lemma’s aan met informatie en foto’s. Van veel verenigingen hebben we weinig tot geen informatie. Kan jij ons daarbij helpen? Stuur je verhalen, informatie en/of foto’s naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Voetbal. Zo laten we met zijn allen de kennis over het rijke voetbalverleden van de gemeente Tilburg groeien. Alvast bedankt!

Bekijk ook onze voetbalfoto’s op Pinterest.


Ontstaan

Mede door toedoen van pastoor Van Eijl werd in 1928 in Udenhout de voetbalclub Rooms Katholieke Sport Staalt Spieren SSS opgericht. In 1969 kreeg de club ook een damesafdeling, toen onder de naam The Twinkle Stars, en in 1976 werden meisjes toegelaten. In 1973 was de naam veranderd in SvSSS.

Sportief

Het eerste herenteam won in 1974 het Nederlands kampioenschap van het afdelingsvoetbal en promoveerde in 1975 naar de 3e klasse KNVB, de hoogste positie uit de clubhistorie. SvSSS heeft als clubkleuren blauw en wit (vroeger blauw en zwart) en bijna veertig senioren- en juniorenteams. De accommodatie bevindt zich op Sportpark Zeshoeven.


links

Over SvSSS

Wikipedia SvSSS