Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Strauch, Kenneth Albert

Kenneth Albert Strauch
CWGC-Logo-B@2x.png
LEST WE FORGET
Geboortedatum ca. 1922
Woonplaats Brentwood, Essex
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Royal Air Force
Overlijdensdatum 15-03-1945
Plaats van overlijden Duinkerke (FR)
Bijzonderheden Gewond nabij Duinkerken (FR)

BEVRIJD VAN DE VERGETELHEID ---------------- LEST WE FORGET

Hoewel het inmiddels meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk alle geallieerden te herdenken die betrokken waren bij gevechten in en rondom Goirle. Deze slachtoffers van Goirle zijn personen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in of rond Goirle vochten voor onze vrijheid. Zij zijn door oorlogshandelingen om het leven gekomen en zijn opgenomen in deze Wiki Midden-Brabant-Goirle.

We streven ernaar om bij deze personen hun naam, verhaal, afbeelding te plaatsen en daarmee te eren en bedanken en daarmee de herinnering aan hen levend te houden.

G. Kobes schreef in 2016:

“Ik wil U herinneren aan de slachtoffers gevallen onder de geallieerde strijdkrachten. Aan de jonge kerels die ver van hun vaderland de strijd voor onze vrijheid met hun leven moesten betalen. De prijs is onvoorstelbaar hoog, in miljoenen gezinnen is een lege plaats.


Zij hebben, met vele anderen, hun leven gegeven voor onze vrijheid. Ook voor die van U. !!

Kenneth Herbert Strauch is een van hen. Hij overleed op 22- jarige leeftijd.

Graf K.A. Strauch (foto GeKa

Info

 • Nationaliteit : Britse
 • Onderdeel : Royal Air Force (R.A.F.)
 • Eenheid : Royal Artillery, toegevoegd aan 652 A.O.P. Squadron
 • Registratienummer : 1134016
 • Rang : Bombardier

Achtergrond

Kenneth Albert Strauch geboren in 1922 (GB) is de zoon van Albert Ernest en Florence Strauch, woonachtig in Brentwood, Essex. (GB).

Gebeurtenis

Bombardier Kenneth Strauch raakte dodelijk gewond toen een V-2 raket terecht kwam in de buurt van het konvooi waarin hij meereisde. Dit gebeurde op donderdag 15 maart 1945 in de buurt van Duinkerke (FR). De oorlog in Nederland was zo goed als voorbij. En toch waren er nog steeds oorlogsslachtoffers te betreuren. Waarom dan? Het “beleg van Duinkerken” begon 25 september 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog en duurde tot het einde van de oorlog 9 mei 1945. Daar waren o.a. eenheden van de 2e Canadian Infantry Division in het bolwerk van Duinkerken aanwezig en ook Kenneth was daar naar toe. De geallieerden bleven daar de haven omsingelen. Dat duurde ongeveer acht maanden. Daar heeft Kenneth zijn leven gegeven.

Kenneth is overgebracht naar het Brits Militair Hospitaal in Goirle, gelegen en ingericht in het toenmalige klooster van de fraters, (nu is dit gebouw Cultureel Centrum Jan van Besouw).

Hij is daar op 22- jarige leeftijd begraven op het RK. Kerkhof St. Jan aan de St. Jansstraat. Daar waar nu het EREveld ligt.

Graflocatie

 • Begraafplaats : Commonwealth War Graves-- RK. St. Jan te Goirle (NL)
 • GPS Coordinates : Latitude: 51.51874, Longitude: 5.06559
 • Grafnr. : Rij 3, graf 6
 • Tekst op grafsteen : Every hour of every day you are always in our thoughts. Mum and dad

(Elk uur van elke dag ben je in onze gedachten. Mama en papa.)

Jaarlijks worden op dit EREveld herdenkingsdiensten gehouden. De graven die daar liggen zijn geadopteerd door groep 8 van de plaatselijke basisschool in Goirle. Voorafgaand aan deze herdenking, krijgen deze kinderen les in de klas over de gebeurtenissen van de oorlog in en rondom Goirle.

Offers voor onze Vrijheid (foto: BvW)

De graven worden ook door hen schoongemaakt en een bloemetje erbij gezet.

Herdenkingen

Bronnen

Literatuur

 • P. de Bont, J. van Gils, G. Kobes, P. Wiercx. “Goirle 1940-1945 Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd…..” Uitgave 1994
 • J.C. Coenen en P.H. Kamphuis: "De bevrijding van Goirle (27 Oktober 1944)".
 • J. Schrijver en H. Kroes: ‘Offers voor onze vrijheid” Uitgave 1994 Bond van wapenbroeders.