Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Stationsgebouw 2016

Onderdoorgang.jpg
Verbouwing-Station-Tilburg-Spoorzone-spz013.jpg

In 2013 is gestart met de verbouwing van het station. Station Tilburg telt in dat jaar dagelijks 30.000 reizigers. Dat zijn er in 2020 ruim 40.000. De verwachting is dat het nieuwe stationsgebouw in juni 2016 gereed is.

Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een brede doorgang onder de spoorlijnen, met nieuwe entrees en pleinen aan de kant van de Spoorlaan en de kant van de wijk Theresia. Deze onderdoorgang wordt voor de reizigers aantrekkelijk gemaakt met diverse winkels en voorzieningen.

Ook komen er opgangen naar alle perrons met liften en roltrappen. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn straks zelfstandig met de trein reizen. Ter hoogte van de Willem II-straat komt een tweede ondergrondse passage voor voetgangers en fietsers onder het spoor door. Het stationsgebouw zelf wordt ingrijpend gerenoveerd en er komt een nieuw busstation. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BESIX.

Zie ook

Bron