Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Stadscamping

Stadscamping-van-gend-en-loos1.png

Stadscamping Tilburg opende voor de eerste keer in juni 2014 als ‘Mundial City Camping’ tijdens Festival Mundial. De camping is gevestigd op het voormalig Van Gend & Loos terrein in de Spoorzone.

Ontstaan en de toekomst

In Tilburg zijn momenteel door de crisis diverse bouwprojecten voor onbepaalde tijd uitgesteld. De gemeente zoekt naar een alternatieve, tijdelijke invulling van deze bouwlocaties. Dit was reden voor een aantal politieke partijen om samen een initiatiefvoorstel in te dienen voor een simpele Pop-Up Stadscamping in de binnenstad van Tilburg.

In juni 2014 ging de Stadscamping Tilburg voor de eerste keer open onder de naam ‘Mundial City Camping’. Een camping voor gasten van Festival Mundial. Middenin de stad, op het Van Gend & Loos terrein in de Spoorzone overnachtten zo’n 400 gasten op een camping. Later dat jaar ging de camping wederom succesvol open. Dit keer onder de naam ‘Incubate Campsite’ voor kamperende bezoekers van het festival Incubate. In 2015 zal de camping wederom haar poorten openen om de festivalbezoekers uit binnen- en buitenland van een slaapplaats te voorzien. Naast de organisatie van Pop-Up campings voor evenementen en festivals is de grote wens van Stichting Stadscamping Tilburg om in 2015 het gehele kampeerseizoen van april t/m september open te gaan voor publiek.

Bezoekers hebben diverse mogelijkheden om op Stadscamping Tilburg te verblijven. Ze kunnen hun eigen camper of tent neerzetten en genieten van het originele kamperen. Daarnaast is het ook mogelijk om te verblijven in een twee of vierpersoons verwarmde mobiele hotelkamer met fijne bedden en elke ochtend een vers lokaal ontbijt. In samenwerking met Flexotels worden deze mobiele hotelkamers op de camping geplaatst.

Geheugen van Tilburg

Bronnen

http://www.stadscamping013.nl/

http://tilburgers.nl/groen-licht-voor-een-stadscamping-in-tilburg/