Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Spijkers, Joseph Franciscus Anna

Joseph Franciscus Anna Spijkers
Volledige namen Joseph Franciscus Anna Spijkers
Geboortedatum 16-11-1920
Geboorteplaats Tilburg
Adres Schoolstraat 46
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Inkoper chemische fabriek
Overlijdensdatum 14-04-1945
Plaats van overlijden Neuengamme (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Hij was in Groningen aangehouden in verband met het ontduiken van zijn meldingsplicht als ex-militair. Volgens zijn bidprentje was zijn laatste tocht: Huis van Bewaring in Groningen, de kampen Ommen, Amersfoort, Neuengamme, Bergen-Belsen, Meppen en Neuengamme. Hij overleed tijdens het vervoer van Neuengamme naar Sandbostel op 1 april 1945. In omgeving van Neuengamme werd hij langs de spoorbaan begraven.