Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Spier-Bendien, Justine Leonie

Tineke Spier-Bendien
Afbeelding gewenst
Volledige namen Justine Leonie Bendien
Geboortedatum 21-11-1920
Geboorteplaats 's-Gravenhage
Adres Burgemeester van Meursstraat 5
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Franz Robert Spier
Overlijdensdatum 19-03-1945
Plaats van overlijden Mauthausen (AT)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Omgekomen in het concentratiekamp Mauthausen.

Individuele gebeurtenis

Justine Leonie (Tineke) Spier-Bendien deed samen met haar echtgenoot en met Bertram Polak en Alfred de Wit in december 1941 een mislukte vluchtpoging per boot naar Engeland. Zij werden echter op 9 december 1941 gearresteerd. Vermoedelijk door verraad is het schip waar zij op voeren even voor de kust van Oostvoorne door een Duits patrouillevaartuig onderschept. Tineke Spier-Bendien is omgekomen in het concentratiekamp Mauthausen.

Gezinsleden

Justine was gehuwd met Franz Robert Spier.

Woonadres

Burgemeester van Meursstraat 5 (Tilburg)

Struikelsteen

Bezig met het laden van de kaart...

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument