Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Sint Lidwinakerk

Dit markante witte gebedshuis en de aangrenzende pastorie werden in 1952 gebouwd in de Generaal Kockstraat, naar een ontwerp van Kees de Bever. De bouwpastoor was Franz Tilman (1912-1996). Niet alleen de buitenkant van de kerk had een vrij sobere uitstraling, ook het interieur kende geen overdadige versieringen, met uitzondering van een serie kleurrijke wandtapijten van Kees Koster. Ook stond er een beeld van Martin Luther King, een unicum voor Tilburg. Het complex werd in 2005 gesloopt.

Op het voorterrein stond een door Ad Marchand ontworpen beeld van Lidwina, de Nederlandse heilige die wordt gezien als de patrones van de zieken. In de jaren vijftig en zestig werden in de kerk zogeheten ziekentriduums gehouden. Ook stond er een sculptuur van Ad Louwinger, waarin Johannes de Doper was afgebeeld. Dit kunstwerk zorgde destijds voor ophef, omdat Johannes als ‘roepende in de woestijn’ volgens critici te modern was.

Externe link

Sint Lidwinakerk op TilburgopdeKaart.nl