Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Sharman, John Thomas

John Thomas Sharman
Sharman, John Thomas by GeKa.jpg
LEST WE FORGET
Geboortedatum ca. 1907
Geboorteplaats Skegness, Lincolnshire (GB)
Naam echtgeno(o)t(e) Nellie Sharman
Overlijdensdatum 01-04-1945
Plaats van overlijden Goirle. (NL)
Bijzonderheden Overleden na een auto ongeluk.

BEVRIJD VAN DE VERGETELHEID ------------------------ LEST WE FORGET

Hoewel het inmiddels meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk alle geallieerden te herdenken die betrokken waren bij gevechten in en rondom Goirle. Deze slachtoffers van Goirle zijn personen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in of rond Goirle vochten voor onze vrijheid. Zij zijn door oorlogshandelingen om het leven gekomen en zijn opgenomen in deze Wiki Midden-Brabant-Goirle.

We streven ernaar om bij deze personen hun naam, hun verhaal, hun afbeelding te plaatsen en daarmee te eren en bedanken en de herinnering aan hen levend te houden.

G. Kobes schreef in 2016:

“Ik wil U herinneren aan de slachtoffers gevallen onder de geallieerde strijdkrachten. Aan de jonge kerels die ver van hun vaderland de strijd voor onze vrijheid met hun leven moesten betalen. De prijs is onvoorstelbaar hoog, in miljoenen gezinnen is een lege plaats.

Zij hebben, met vele anderen, hun leven gegeven voor onze vrijheid. Ook voor die van U. !!

John Thomas Sharman is een van hen. Hij overleed op 38-jarige leeftijd.

Info

 • Nationaliteit : Britse
 • Onderdeel : Royal Air Force (R.A.F)
 • Eenheid : 2829 Squadron R.A.F Regiment
 • Registratienummer : 1351877
 • Rang : Sergeant
 • Functie : Leading Aircraftman
Graf J.T. Sharman (foto: GeKa)

Achtergrond

John Thomas Sharman is de zoon van Aiza en Lillian Sharman. Gehuwd met Nellie Sharman. Ze kregen samen ook kinderen, zoals de tekst op de grafsteen aangaf.

Bijzonder hierbij is te vermelden, dat de as van zijn vrouw Nellie Sharman, overleden op 27 juni 2011, is bijgezet in het graf van haar man John Sharman in Goirle. ❤

Gebeurtenis

John Sharman raakte donderdag 29 maart 1945 ernstig gewond bij een auto-ongeluk en werd vervoerd naar het Britse Hospitaal in Goirle waar hij op zondag 1 april 1945 overleed.

Graflocatie

 • Begraafplaats : Commonwealth War Graves-- RK. St. Jan te Goirle (NL)
 • GPS Coördinaten : Latitude: 51.51874, Longitude: 5.06559
 • Graf nr. : Rij 3 graf 11
 • Tekst op grafsteen  :The world may forget you as time passes by, but we'll remember. The children and I. (De wereld kan je vergeten naarmate de tijd verstrijkt. Maar we zullen het altijd blijven onthouden. De kinderen en ik.”)

John Sharman is begraven op de RK. Begraafplaats St. Jan aan de St. Jansstraat van de Gemeente Goirle (Nrd-Br.). Later is hij bijgezet op het EREveld van de Commonwealth War Graves op hetzelfde kerkhof van St. Jan te Goirle.

Jaarlijks worden alle personen op dit EREveld in Goirle speciaal herdacht. 27 mannen en 1 vrouw. Zij hebben, met vele anderen, hun leven gegeven voor onze vrijheid.

EREveld Goirle (foto: BvW)

Herdenkingen

Bronnen

Literatuur

 • P. de Bont, J. van Gils, G. Kobes, P. Wiercx. “Goirle 1940-1945 Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd…..” Uitgave 1994
 • J.C. Coenen en P.H. Kamphuis: "De bevrijding van Goirle (27 Oktober 1944)".
 • J. Schrijver en H. Kroes: ‘Offers voor onze vrijheid” Uitgave 1994 Bond van wapenbroeders.