Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Schoorstraat 30

Hoog Schoor
OdenhoutSchoorstraat30-1.jpeg
Schoorstraat 30

De familie Verhoeven van de Schoorstraat kent als stamvader Jacobus Verhoeven, geboren in 1857, jongste zoon van Joost Verhoeven van de Houtsestraat (zie hoofdstuk 6, de hoeve bij den draaiboom). Jacobus huwt te Moergestel met Mijntje Mathijssen en woont aanvankelijk op de boerderij van haar ouders Mathijssen – Horrevorts aan de Heuvelstraat. Ze verhuizen naar Udenhout nadat de boerderij in Moergestel was toebedeeld aan zijn zwager Johannes Bruurs – Mathijssen. Als in 1898 de ouderlijke woning aan de Houtsestraat beschikbaar komt, verhuist Kobus naar de Houtsestraat. Vier jaar later komt de boerderij aan de Schoorstraat 28 te koop, tot dan toe eigendom van Jan Slots. Kobus Verhoeven koopt deze boerderij. Kobus overlijdt in 1917 op het adres Schoorstraat 28, zijn weduwe overlijdt in 1927 op het adres Schoorstraat 30. Kobus heeft drie zonen, waarvan de oudste op 10-jarige leeftijd overlijdt. De andere twee zonen, Norbert (Bart) en Adrianus (Jos), komen respectievelijk te wonen op Schoorstraat 28 en Schoorstraat 30.

Norbert (Bart) Verhoeven huwt in 1924 Maria Vugts van de Loonse Molenstraat en betrekt het stamhuis. Later woont er zijn zoon Frans Verhoeven en tegenwoordig Bert, de zoon van Frans.

Adrianus (Jos) Verhoeven huwt in 1921 Drika Leermakers uit Hilvarenbeek en betrekt de door hem nieuw gebouwde boerderij aan de Schoorstraat 30. Jos en Drika krijgen een groot gezin: (1) Koop die gaat wonen aan de Schoorstraat 32, (2) Johanna is jong gestorven, (3) Wim gehuwd met Adriana Mols, (4) Frans gehuwd met Francisca Leemans, (5) Jan gehuwd met Mien de Jong, (6) Sjef gehuwd met Bep Scholte, (7) Henricus is jong overleden, (8) Rika gehuwd met Frans Korthout, (9) Ad gehuwd met Adriana Persoons, (10) Jo gehuwd met Jo Verboven, (11) Bert gehuwd met Jeanne Rommens, (12) Mari gehuwd met Jo van Dijck, (13) Harry, eerst gehuwd met Maria Vugts en daarna gehuwd met Corry Oerlemans en (14) Antoon gehuwd met Clasina van Hamond. Mari Verhoeven en Jo van Dijck blijven op de ouderlijke woning aan de Schoorstraat 30. Mari heeft er een benzinepomp en hij levert ook olie aan huis. Bij het pand hoort nog altijd een benzinepomp. Nu wonen er Jack en Helma de Kroon - Verhoeven, die samen minicamping De Zandley runnen.


Zie 12 De hoeve van Ghiselbert Lijscap