Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Rossieau, Wilhelmus Christianus Joseph Henricus

Wilhelmus Christianus Joseph Henricus Rossieau
Volledige namen Wilhelmus Christianus Joseph Henricus Rossieau
Geboortedatum 09-03-1914
Geboorteplaats Tilburg
Adres Nieuwstraat 150
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Anna Cornelia van Deursen
Beroep Bakker
Overlijdensdatum 28-01-1945
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden.

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Een lid van de Binnenlandse Strijdkrachten (BS) was op 22 januari thuis. Hij had zijn geweer op een kast in de huiskamer gelegd, nadat hij de houder met patronen uit het magazijn had verwijderd. In de loop van de middag kwam Rossieau bij hem op bezoek. Een broer van de BS'er wilde het geweer aan Rossieau laten zien. Plotseling klonk er een schot en werd Rossieau in de buik getroffen. Hij werd naar het St. Elisabethziekenhuis overgebracht, waar hij op zondag 28 januari overleed. De BS'er had zich niet gerealiseerd, toen hij de patronen uit het magazijn verwijderde, dat er nog een kogel in de kamer van zijn geweer zat.