Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Roomsch Leven

Roomsch Leven
Weekblad Roomsch Leven bracht in 1944 naar aanleiding van Dolle Dinsdag een kleurplaat uit met vluchtende Duitsers tegen een geïmproviseerde Tilburgse achtergrond

In maart 1897 verscheen het eerste nummer van Kerkklokje van Tilburg. Deze ‘Officieele lijst der Kerkelijke Diensten, tevens bevattende Verhalen op Godsdienstig en Maatschappelijk Gebied’, werd uitgegeven door Drukkerij N. Luijten. De uitgave van Kerkklokje van Tilburg werd beëindigd met de komst van Roomsch Leven, weekblad voor Tilburg. Het eerste nummer hiervan werd gepubliceerd in 1916 en het eerste redactieadres was gevestigd op Broekhovenseweg 4, de pastorie van de Broekhovense kerk I. Later heette de krant Roomsch Leven: Weekblad voor (het katholieke gezin) in het dekenaat Tilburg. Zoals de titel al suggereert, stonden in deze krant talloze berichten over de stad die sterk op de belevingswereld van de katholieken waren gericht, zoals nieuws over de parochies, misintenties, kerkelijke feestdagen, actualiteiten van katholieke verenigingen, jubilea van pastoors, heiligengeschiedenissen en dergelijke. Vanaf 1953 publiceerde Cees Robben zijn Prent van de Week in Rooms Leven. In 1970 werd de uitgave beëindigd.