Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Rooij, Joannes Leonardus Antonius de

Joannes Leonardus Antonius de Rooij
Afbeelding gewenst
Volledige namen Joannes Leonardus Antonius de Rooij
Geboortedatum 12-12-1917
Geboorteplaats Tilburg
Adres Besterdstraat 28
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Smid
Overlijdensdatum 25-02-1946
Plaats van overlijden Halton (GB)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Individuele gebeurtenis

Hij was leerling-vliegtuigmaker en diende van 1937 tot de Duitse bezetting bij de Nederlandse Luchtstrijdkrachten. Tijdens de bezetting van Nederland verbleef hij in Tilburg bij zijn ouders. Na de bevrijding ging hij weer in militaire dienst en diende als luchtvaartsoldaat bij de Nederlandse Luchtstrijdkrachten, gedetacheerd bij de Marineluchtvaartdienst. In mei 1945, toen hij zich als militair in Duitsland bevond, werd hij per ongeluk, tijdens het schoonmaken van zijn wapen, getroffen in zijn rechterarm. Hij werd overgebracht naar een hospitaal in Engeland (Halton, Buckinghamshire) en overleed daar op 25 februari 1946.