Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Roeg-van Praag, Sara

Sara Roeg-van Praag
Afbeelding gewenst
Volledige namen Sara van Praag
Geboortedatum 02-08-1905
Geboorteplaats Mönchengladbach (DE)
Adres Piusstraat 82
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Philip Roeg
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Het gezin Roeg-van Praag kwam in november 1938 van Mönchengladbach naar Tilburg. Gearresteerd op 9 april door de Tilburgse politie op last van de Sicherheitsdienst. Sara Roeg-van Praag werd met haar man en twee dochters Selma Roeg en Helene Roeg op 10 april 1943 naar concentratiekamp Vught gedeporteerd. Ze is omgekomen in het concentratiekamp Sobibor. Haar man overleefde de oorlog, keerde in juni 1945 terug naar Tilburg en zou aldaar in 1947 hertrouwen met Henriette Rozette Gersons, de weduwe van Louis van Leeuwen.

Gezinsleden

Sara was gehuwd met Philip Roeg. Moeder van Selma Roeg en Helene Roeg.

Woonadres

Piusstraat 82 (Tilburg)

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument