Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Roeg, Selma Adele

Selma Adele Roeg
Afbeelding gewenst
Volledige namen Selma Adele Roeg
Geboortedatum 18-08-1931
Geboorteplaats Mönchengladbach (DE)
Adres Piusstrat 82
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis


Individuele gebeurtenis

Het gezin kwam in november 1938 van Mönchengladbach naar Tilburg. Gearresteerd op 9 april door de Tilburgse politie op last van de Sicherheitsdienst. Ze was tijdens de oorlog leerlinge van de Openbare Lagere School 3 aan de Korte Schijfstraat en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerlinge van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Gedeporteerd met haar vader, moeder Sara Roeg-van Praag en haar zus Helene Roeg op 10 april 1943 naar Vught. Ze werd op 7 juni 1943 met het zogenoemde kindertransport uit Vught via Westerbork op transport gesteld naar Sobibor. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Selma was dochter van Philip Roeg en Sara Roeg-van Praag. Zus van Helene Roeg.

Woonadres

Piusstraat 82 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument