Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Pomorski, Stanislaw

Stanislaw Pomorski
Pomorski.jpg
Volledige namen Stanislaw Pomorski
Geboortedatum 26-03-1916
Geboorteplaats Baranów w. Kielce (PL)
Overlijdensdatum 28-12-1944
Plaats van overlijden Tilburg
Bijzonderheden Gesneuveld bij de gevechten aan de Maas.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Rang, eenheid en regiment

Stanislaw Pomorski - Sapper - 1. Pol.Dyw.Panc. (1st Polish Armoured Division) - 10. Kompania Saperów (10th Company Engineers)

Gebeurtenis

Stanislaw Pomorski is begraven op de Algemene begraafplaats aan de Gilzerbaan te Tilburg, vak B, rij 2, graf 35.

Bron

Regionaal Archief Tilburg, archief 565, Collectie documentatie Tilburg 1940-1945, invnr. 245 Stukken betreffende de in Tilburg overleden Poolse militairen.

Externe links