Personeelsvereniging

BalkTiu.jpg

Unifriends

De personeelsvereniging Unifriends van Tilburg University werd opgericht in 1968, al dateert de Engelse toevoeging van de 21e eeuw. Voor de ruim 850 leden organiseert de PV, zoals de meeste mensen de vereniging kennen, een scala aan activiteiten. De tijdgeest is daar soms in te herkennen. Zo droeg in de jaren zeventig het milieubewustzijn (aangewakkerd door de oliecrisis) er toe bij dat de Brabanttoer van karakter veranderde. De autorally werd geschrapt, ervoor in de plaats kwam een fietstocht, een evenement dat tot op de dag van vandaag bestaat.

Sinterklaas en paaseieren

Ook de bijzondere achtergrond van de instelling is nu en dan zichtbaar in activiteiten. Zo bestaat nog altijd de traditie om kerst- en paasstukken te maken, activiteiten die nog steeds meer dan honderd deelnemers per avond trekken. En voor de kinderen van de medewerkers staat elk jaar het paaseieren zoeken op het programma, evenals het bezoek van Sinterklaas aan de universiteit. Ontspanningsactiviteiten

De PV is ook de drijvende kracht achter diverse ontspanningsactiviteiten. Zo organiseert de vereniging regelmatig een pub quiz, staat zweefvliegen al jaren op het programma, evenals stadswandelingen in Tilburg, maar ook in Utrecht. En er zijn workshops zoals sushi maken, keramiek en schilderen.

Stedentrips

De PV trekt er regelmatig op uit. Via meerdaagse stedentrips, maar ook bezoeken aan Duitse kerstmarkten, wordt Europa verkend. In 2017 was Napels het reisdoel. In eigen huis, in het mensagebouw, beheert de PV een café, dat elke vrijdag voor iedereen open staat om met het glas geheven de week af te sluiten. In 2018 bestaat de vereniging vijftig jaar. Bestuur en vrijwilligers werkten in 2017 al aan de organisatie van wat een onvergetelijk verengingsjaar moet worden.