Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Passier

Passier
Panden aan de Veldhovenring nummers 16 tot en met 28 (even); op nummer 22 J.P. Passier muziekinstrumenten. Fotograaf Dré van den Bogaard, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In het Tilburgse adresboek van 1928 wordt J.P. Passier voor het eerst genoemd als muziekinstrumentenmaker in de Kardinaal van Rossumstraat. Later verkocht hij daar ook elektrische artikelen. In 1939 liet hij zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. In 1958 had hij ook een zaak in de Groeseindstraat. Vervolgens verhuisde Passier naar de Veldhovenring, waar de winkel in de loop der tijd werd opgesplitst in een afdeling voor blaasinstrumenten en een afdeling drums en percussie. In 2005 kwam Wim Zwijsen in de zaak, waarna de afdeling blaasinstrumenten zijn naam kreeg. In 2007 verhuisde Muziek Zwijsen en Passier Muziek Drums & Percussion naar het Koningsplein. Vanuit Passier ontstond ook het muziekinstrumentenmuseum Muzima. Enkele leden van de familie Passier waren vroeger werkzaam bij de Muziekinstrumentenfabriek Kessels.