Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Pagina bewerken

Stap 1: Klik op bewerken

Boven iedere pagina staat een knop "bewerken" (met uitzondering van enkele beveiligde pagina's)

Stap 2: Wijzig de tekst

Als je op bewerken hebt geklikt verschijnt een bewerkingsscherm met daarin de brontekst van de pagina. Typ in het bewerkingsscherm om informatie te veranderen of toe te voegen.

In de brontekst zie je meestal, behalve de gewone tekst van de pagina, ook allerlei codes staan. Deze codes zijn bedoeld voor opmaak, afbeeldingen, etc.

Stap 3: Klik op Pagina opslaan

Als je klaar bent met bewerken, kun je onderaan het bewerkingsscherm op de knop Pagina opslaan klikken.

Als je op Pagina opslaan hebt geklikt, zijn je wijzigingen voortaan zichtbaar voor iedereen die Wiki Midden-Brabant kan bezoeken.

Toon bewerking ter controle

Je kunt je wijzigingen vooraf controleren door de knop Toon bewerking ter controle te gebruiken.

Tip: Heb je de tekst al opgeslagen en kom je erachter dat je toch een fout hebt gemaakt? Geeft niets! Je kunt gewoon opnieuw op "bewerken" klikken en de fout verbeteren.

Als je op Toon bewerking ter controle hebt geklikt, zie je hoe de pagina er uit zal gaan zien na je bewerking, voordat je de pagina echt hebt gewijzigd. Iedereen maakt fouten; deze optie zorgt ervoor dat je ze tijdig ontdekt.

Deze knop maakt het ook mogelijk om te experimenteren met de opmaak. Denk er echter wel aan om na het controleren naar beneden te scrollen en alsnog op "Pagina opslaan" te drukken!