Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Oudheusden, Johannes Martinus Petrus van

Johannes Martinus Petrus van Oudheusden
Volledige namen Johannes Martinus Petrus van Oudheusden
Geboortedatum 10-01-1906
Geboorteplaats Tilburg
Adres Koningshoeven 283
Woonplaats Tilburg
Beroep Fabriekswerker
Overlijdensdatum 20-02-1943
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Johannes van Oudheusden verrichtte zijn taak in de meidagen van 1940 als dpl. Korporaal ziekenverpleger in de buurt van het vliegveld Ypenburg. Hij heeft zich in de strijd door uitstekende daden van moed, beleid en trouw onderscheiden door op 10 mei 1940 nabij het vliegveld als ziekenverzorger bij de 13. Batterij Luchtdoelartillerie met zeer veel zelfopoffering gewonden te verzorgen onder hevig vijandelijk vuur. Hij is hiermede doorgegaan ondanks de door hem ondergane ernstige mishandeling door een Duitser. Hij overleed in 1943 aan de gevolgen van deze mishandeling. Bij Koninklijk Besluit van 19 juli 1946 werd hij postuum onderscheiden met de Militaire Willemsorde vierde klasse. In Hilversum is een kazerne naar hem vernoemd. Aanvankelijk begraven op de RK begraafplaats in de St. Josephstraat maar op 11.2.1977 herbegraven op het militaire erekerkhof "De Grebbeberg" te Rhenen.

Externe links