Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Ooijen, Wilhelmus Pieter

Wilhelmus Pieter Ooijen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Wilhelmus Pieter Ooijen
Geboortedatum 10-09-1928
Geboorteplaats Waalwijk
Adres Bonairestraat 3
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 06-09-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op dinsdag 5 september 1944 plunderden ongeveer 400 mensen een houtopslag aan de Ringbaan-Noord. Twee politieagenten die dat probeerden te verhinderen, waarschuwden eerste de mensen en toen dat geen effect had, loste één van hen een waarschuwingsschot in de lucht. Daarna ging hij het terrein op en belde naar het politiebureau om assistentie. Het publiek drong ondertussen weer op en gaf geen gehoor aan zijn herhaalde waarschuwingen, waarna hij drie waarschuwingsschoten in de richting van het kanaal loste. Een jongen die op de kanaaldijk stond werd in de buik getroffen. Hij werd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis waar hij op 6 september overleed.