Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Nuenen van, Wilhelmina Maria Francisca

Wilhelmina van Nuenen
Nuenen kinderen van Mientje.jpg
Mientje van Nuenen
Volledige namen Wilhelmina Maria Francisca
Geboortedatum 24-12-1938
Geboorteplaats Goirle
Adres Parallelweg 6
Woonplaats Goirle
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 05-10-1944
Plaats van overlijden Goirle
Bijzonderheden Omgekomen bij een granaatinslag

BEVRIJD VAN DE VERGETELHEID

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en de oorlog daarna tot ca. 1950, blijft het belangrijk al deze Goirlese slachtoffers van die tijd te herdenken.

Hiermee worden o.a. bedoeld: slachtoffers van beschietingen, zij die in concentratiekampen terecht kwamen, gedwongen tewerkgestelden, en Goirlese militairen.

Al deze burger- en militaire slachtoffers van Goirle zijn personen die in Goirle geboren zijn of ten tijde van de oorlog in Goirle woonachtig waren en/of door oorlogshandelingen hier of elders om het leven kwamen.

Goirlese burger- en militaire slachtoffers van deze oorlog zijn opgenomen in deze Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder van hen een foto en levensbeschrijving op te nemen.

We willen door hier hun verhaal te vertellen, deze slachtoffers eren en de herinnering aan hen levend houden.


Wilhelmina Maria Francisca van Nuenen (geb. 24-12-1938 Goirle – overl. 05-10-1944 Goirle), dochter van Frans van Nuenen (1907-1944) en van Henrica Putmans (1910-1944).

Achtergrond

Mientje was een dochter van Frans van Nuenen. Als bleker ontmoette deze Frans de dienstbode Henrica Putmans en met haar trouwde hij in Goirle op 18 november 1935. In hun huwelijk kregen zij vier kinderen, t.w.: een doodgeboren kind op 12 januari 1937, Wilhelmina (Mientje) op 24 december 1938, Cornelis (Kees) op 31 mei 1941 en Martina Maria (Tina) op 10 juni 1944. Mientje was het oudste kind van het gezin van Frans van Nuenen en zijn vrouw Henrica Putmans. Te jong om iets van de oorlog en het erbij behorende geweld te begrijpen maar oud genoeg om de angst te voelen op 5 oktober bij haar vader en moeder. Frans en Henrica en hun drie kinderen zouden allemaal bij de beschieting van 5 oktober 1944 omkomen toen een voltreffer hun huis raakte.

Gebeurtenis

Bronnen

  • Regionaal Archief Tilburg: Bevolkingsregisters Goirle.
  • Archief Stichting Erfgoed Goirle “De Vyer Heertganghen”: Dagboek Henriëtte Rensen.

Literatuur

  • Ben Loonen (eindred.): “Goirle 1940-1945… een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd”, Goirle 1994.