Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Netten, Gerardus Nicolaas

Gerardus Nicolaas Netten
67511253-675d-b832-47aa-4139bb4d1ca4.jpg
Volledige namen Gerardus Nicolaas Netten
Geboortedatum 10-10-1916
Geboorteplaats Kaatsheuvel
Adres Jan van Galenstraat 4
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Joanna Henrica Verhoeven
Beroep Magazijnknecht
Overlijdensdatum 01-05-1945
Plaats van overlijden Buchenwald (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op 15 augustus 1944 werd Netten in Tilburg gearresteerd in het kader van de Arbeitseinsatz. Via Vught, Scheveningen en Amersfoort werd hij naar Buchenwald overgebracht. Hij overleed daar in een hospitaal.

Bronnen

Regionaal Archief Tilburg