Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Naaykens’ Luchttechnische Apparatenbouw

Naaykens’ Luchttechnische Apparatenbouw
Een medewerker is aan het werk in machinefabriek Naaykens aan de Lovense Kanaaldijk (1963). Fotograaf Frans van Aarle, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 1945 begon Theo Naaykens dit bedrijf in de Stedekestraat, waar ook een machinefabriek en plaatwerkerij bij hoorden. Aanvankelijk werden ventilatoren en afzuiginstallaties geleverd aan de textiel- en houtindustrie. In 1956 verhuisde de zaak naar de huidige locatie aan de Lovensekanaaldijk. Hier ging de specialisatie van onder meer ventilatoren en ontstoffings- en straalinstallaties voor industriële toepassingen verder. In 1978 werd de zaak voortgezet door Geert en Pieter Naaykens. Het familiebedrijf, dat onderdeel is van de NAVENTI-holding, heeft dochterondernemingen Dordrecht, België, Duitsland en Noorwegen en participaties in Roemenië en Tsjechië. Tot de Naaykens Groep behoren ook de bedrijven van Straaltechniek International, die straaltechnische installaties bouwt en levert in binnen- en buitenland. Geert werd in 2009 door Bedrijven Overleg Regio (BORT) Tilburg verkozen tot Tilburgs ondernemer van het jaar.