Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Muurmans, Henricus Franciscus Petrus

Henricus Franciscus Petrus Muurmans
Volledige namen Henricus Franciscus Petrus Muurmans
Geboortedatum 08-03-1911
Geboorteplaats Tilburg
Adres Alleenhouderstraat 73
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Elisabeth Maria Smeulders
Beroep Draadmaker
Overlijdensdatum 21-12-1943
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Hij werd op de bewuste avond door zijn broer overgehaald met hem mee te gaan, waarheen is niet bekend. In de Poelstraat werd hij in de rug geschoten door een Duitse patrouille, draaide zich om en werd vervolgens in zijn buik getroffen. Hulpverlening werd door de Duitsers niet direct toegestaan en hij overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis.