Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Mutsaers, Andreas Antonius Joannes

Andreas Antonius Joannes Mutsaers
0820e6a0-e22a-5ead-6de9-ad3bbda5992a.jpg
Volledige namen Andreas Antonius Joannes Mutsaers
Geboortedatum 11-12-1914
Geboorteplaats Tilburg
Adres Industriestraat 110
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Johanna Maria van Dijk
Beroep Garencontroleur
Overlijdensdatum 28-02-1945
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Er werd veel geruild door de inwoners van Tilburg met de geallieerde militairen. Andreas Mutsaers had net een ruil gedaan met een wachtpost bij de toegangspoort van de fabriek van Enneking in de Goirkestraat. Na afloop richtte de soldaat zijn geweer op Andreas Mutsaers met de vraag of hij hem zou neerschieten. Mutsaers antwoordde met 'ja' en viel dodelijk getroffen neer. Bij het onderzoek dat de Militaire Politie onmiddellijk instelde bleek dat de soldaat in de veronderstelling verkeerde dat het geweer niet geladen was.