Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Monchen, Gebr.

Dit bedrijf is onderzocht door Putten, Rob van


Gebr. Monchen
Afbeelding gewenst
Type bedrijf Wollenstoffenfabriek zonder stoom
Vestigingsadres Goirke (Julianapark)
Datum oprichting 1-7-1871
Datum opheffing 1-3-1873
Eigenaars / oprichters François Jules en Louis Joseph Monchen
Opvolging Geen
Familieverbanden Schoonzoon van wollenstoffenfabrikant Norbertus van Riel (> Riel, Norb. van)
Herkomst eigenaars / oprichters Den Haag
Herkomst vreemd kapitaal n.v.t.
Innovatieve aspecten n.v.t.
Reikwijdte van het bedrijf Lokaal

Algemene omschrijving

Het bedrijf van de Gebr. Monchen werd gevestigd in de voormalige lakenververij van Franken-van Brunschot, F. aan het Goirke. Over het bedrijf zijn verder geen feitelijke gegevens bekend. De productie zal zeer marginaal geweest zijn. Omdat Louis in 1871 nog niet meerderjarig was verleende de kantonrechter te Den Haaag handlichting om een vennootschap aan te gaan.
Na de ontbinding van de vennootschap werden de activiteiten onder dezelfde naam voortgezet door François Jules. In 1879 voert hij onder de naam Gebr. Monchen een handel in manufacturen, en in hetzelfde jaar begon hij met leerlooier Wilhelmus Johannes Vos onder de firma Monchen & Vos een leerlooierij en drijfriemenfabriek, welke firma in 1882 weer ontbonden werd.

Gezinskaart

Opmerkingen

François Jules trouwde op 21-9-1875 met Constantina Maria Justina van Riel, dochter van wollenstoffenfabrikant Norbertus van Riel (> Riel, Norb. van) en Justina de Beer.


Bronnen

  • Regionaal Archief Tilburg, Toegang 115, Inventaris van de notariële archieven Tilburg, 1577 - 1935, inv. nr. 348, minuutakten notaris Daamen,
    akte 251, 2-8-1871
  • Regionaal Archief Tilburg, Toegang 115, Inventaris van de notariële archieven Tilburg, 1577 - 1935, inv. nr. 351, minuutakten notaris Daamen,
    akte 93, 22-3-1873