Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Moerel-Visser, Clara

Clara Moerel-Visser
Afbeelding gewenst
Volledige namen Clara Visser
Geboortedatum 16-12-1888
Geboorteplaats Utrecht
Adres Tuinstraat 85
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Salomon Moerel
Overlijdensdatum 06-09-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Clara Moerel-Visser was huishoudster bij de arts en weduwnaar Moerel, met wie ze in 1942 huwde. Toen ook de laatste Tilburgse Joden in 1943 naar Westerbork en Vught gedeporteerd werden, is zij samen met haar man ondergedoken. In de periode 19 april 1944 tot 12 augustus 1944 zaten zij ondergedoken bij Van Vugt, Celebesstraat 24. Mevr. Van Vugt kreeg via de GGD een zogenaamd extra dieet voorgeschreven om op deze wijze meer bonnen te verkrijgen voor de onderduikers. Deze Van Vugt had contacten met illegaal werker Jef van Bebber. Bij een inval op het adres van Van Bebber zijn gegevens gevonden over het onderduikadres van het echtpaar Moerel. Op 12 augustus 1944 is Clara Moerel samen met haar man gearresteerd in Tilburg. In de ochtend van 13 augustus is zij eerst naar Vught gedeporteerd, later naar Westerbork en Auschwitz, waar zij omkwam.

Gezinsleden

Clara Moerel was gehuwd met Salomon Maurits Moerel en stiefmoeder van Caroline Josine Moerel, Max Moerel en Henri Moerel.

Woonadres

Tuinstraat 85 (Tilburg)

Op de kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument