Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Moerel, Caroline Josine Emma

Caroline Josine Emma Moerel
Afbeelding gewenst
Volledige namen Caroline Josine Emma Moerel
Geboortedatum 09-11-1909
Geboorteplaats Tilburg
Adres Tuinstraat 85
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 25-01-1943
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

  • [[Deportatie en vernietiging Joodse volksdeel Tilburg.

Individuele gebeurtenis

Caroline Josine Emma Moerel werd op 12 oktober 1942 opgenomen in de Joodse psychiatrische inrichting 'Het Apeldoornsche Bosch'. Haar vader dr. S.M. Moerel trad op als contactpersoon. In de gegevens staat niet vermeld waarom zij werd opgenomen, maar volgens informatie van H. Moerel (18.10.1994): ´Verbleef in Apeldoorn, was voorheen psychisch ongesteld, maar was later geheel hersteld en omdat vader er geen oplossing voor vond, heeft hij haar daar laten onderduiken in het Apeldoornsche Bos (met medeweten van andere doktoren.)´

Alle patiënten van ´Het Apeldoornsche Bos´ werden in de nacht van 21 op 22 januari 1943 naar een gereedstaande goederentrein gebracht die de volgende ochtend rechtstreeks naar Auschwitz zou rijden. Ook Caroline Moerel is op 22 januari 1943 met de andere patiënten op transport gesteld naar Auschwitz en daar enkele dagen later omgekomen.

Gezinsleden

Caroline was dochter van Salomon Maurits Moerel en Adele Dina Wolff (geboren 27.08.1886 te Elburg, overleden op 19.10.1939 te Tilburg). Clara Visser was de tweede vrouw van Salomon Moerel. Laatste woonadres Tuinstraat 85 in Tilburg.

Woonadres

Tuinstraat 85 (Tilburg)

Op de kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument