Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Mill-Hillcollege

In september 1957 begon het kleinseminarie van de congregatie van de Fathers of Mill Hill aan de Dr. Ahausstraat met een rijkserkende gymnasiumopleiding. Op het terrein van het klooster (De Rooi Pannen) kwam een paviljoenachtig schoolgebouw, ontworpen door de Haarlemse architect prof. Gerard Holt.

Dit schoolgebouw, dat de naam Mill-Hill College kreeg, werd in 1960 geopend door burgemeester Cees Becht en ingezegend door mgr. Tinie Bekkers. Vanaf het eind van de jaren zestig werden ook externe leerlingen op het gymnasium toegelaten. Hun aantal groeide, maar slechts weinigen wilden priester worden. In 1972 droeg de congregatie van Mill Hill het gymnasium over aan de vereniging OMO. Het schooljaar 1972-1973 was het laatste op het terrein van het klooster.

In september 1973 werd een nieuw schoolgebouw voor havo en vwo in Goirle in gebruik genomen. De naam Mill-Hill College bleef toen gehandhaafd, maar wordt nu geschreven als Mill-Hillcollege. De school heeft ook een afdeling vmbo.