Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Merkx, Johannes Gerardus Antonius

Johannes Gerardus Antonius Merkx
5ad6e0f6-57dc-7441-a461-cb43c70e1fb1.jpg
Volledige namen Johannes Gerardus Antonius Merkx
Geboortedatum 10-12-1924
Geboorteplaats Udenhout
Adres Enschotsestraat 4
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Houtbewerker
Overlijdensdatum 18-02-1945
Plaats van overlijden Neuengamme (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Hij is geboren in Udenhout en woonde na zijn trouwen in Tilburg aan de Enschotsestraat. Hij was in februari 1944 ondergedoken in verband met Arbeitseinsatz. In april 1944 werd hij gearresteerd en overgebracht naar Amersfoort, later naar Neuengamme alwaar hij is overleden.